НОВО ПОВЕЌЕНАМЕНСКО ИГРАЛИШТЕ И ГРАДСКИ ЗАБАВЕН ПАРК

НОВО ПОВЕЌЕНАМЕНСКО ИГРАЛИШТЕ И ГРАДСКИ ЗАБАВЕН ПАРК

  Во присуство на заменик-претседателот на Владата на РМ и министер за финансии Зоран Ставрески, директорот на Агенцијата за млади и спорт Диме Спасов, градоначалникот на општина Неготино Пане Трајков и други гости, беше поставен камен-темелник и означен стартот на работите за изградба на ново повеќенаменско игралиште во населбата Саат-кула. Како што истакна директорот Спасов, станува збор за повеќенаменско игралиште кои се гради во рамките на проектот на Агенцијата за млади и спорт за изградба на 100 маалски игралишта на територијата на цела држава. Градоначалникот Трајков ја искористи приликата да информира дека во непосредна близина мошне скоро ќе започне изградбата на градски-забавен парк за што од Буџетот на општина Неготино ќе бидат издвоени средства во висина од 2,5 милиони денари, а  уште еден градски рекреативен парк ќе се гради и на ул ,, Фемо Кулаков ,, за чија изградба ќе бидат потребни 2 милиони денари општински буџетски пари.

 

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.