ДЕЧИЊАТА ОД ГРАДИНКАТА ,, ФЕМО КУЛАКОВ ,, ВО ПОСЕТА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ


Во рамките на одбележувањето на,, Неделата на детето ,,покрај многубројните активности што ги имаат реализирано во матичната установа, десеттина дечиња од возрасната група заедно со воспитувачката Јана Коцева и директорката Весна Нацева го посетија градоначалникот на општина Неготино Пане Трајков кој ги прими во својот кабинет. Притоа, пред градоначалникот и вработените во локалната администрација тие изведоа неколку точки од богатата наставна програма која ја реализираат во градинката, рецитираа, пееја песнички, а наедно ги искажаа и своите детски желби за тоа во каков град сакаат да живеат и што тие сакаат да има во Неготино. Градоначалникот Трајков со внимание ги проследи нивниот настап и искажаните желби, не криејќи го сопственото задоволство од остварената средба со најмладите наши сограѓани. Оваа прилика градоначалникот ја искористи во име на општина Неготино на одговорните во градинката да им врачи ваучер во висина од 30.000 денари – средства кои ќе бидат наменети за купување играчки и реквизите за потребите на градинката и дечињата кои престојуваат во неа.

 

 

 

     


Leave a Reply

Your email address will not be published.