ВО НЕГОТИНО СЕ ОДРЖА ИЗЛОЖБА НА КОПАНИЧАРИ


   Во организација на локалната самоуправа, градскиот Музеј и Здружението на занаетчии ,, Стари занаето ,, во изложбениот салон на Музејот на град Неготино се одржа традиционалната 9- та по ред изложба на копаничари. На изложбата со свои дела создавани од вредните раце на копаничарите во изминатиот период се претставија 15-тина копаничари од Здружението ,, Стари занаети, а овој пат изложбата имаше и интернационален карактер бидејќи на истата со свои дела се претставија и копаничари од Италија и Бугарија. Настанот беше проследен од голем број љубители на уметноста, а за заначењето на изложбата свое излагање имаше директорот на неготинскиот Музеј Петар Ризов.

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.