ГРАДОНАЧАЛНИКОТ АПОСТОЛОВ ВО ПОСЕТА НА ПП ЕДИНИЦА ВО НЕГОТИНО

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ АПОСТОЛОВ ВО ПОСЕТА НА ПП ЕДИНИЦА ВО НЕГОТИНО

   Во рамките на одбележувањето на Денот на пожарникарите, 12-те припадници на Противпожарната единица Неготино беа посетени од градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов и секретарот на општината Сашко Јанев  со кои  се задржаа во краток разговор и ги информираа за нивното тековно функционирање. Притоа, тие извршија и практична демонстрација со ставање во функција на трите противпожарни возила и останатата опрема со која вршат гаснење на пожарите, додека командирот Иле Илиев ја потенцираше одличната соработка што ја имаат и поддршката што ја добиваат од локалната самоуправа. Градоначалникот Апостолов ја истакна подготвеноста на општината секогаш во рамките на расположливите можности и финансиски средства да го поддржуваат функционирањето на ПП единица од Неготино и им посака да имаат што е можно помалку работа. На свеченоста присуствуваа и демонстрацијата ја проследија и дечиња од Детската градинка Фемо Кулаков од Неготино.

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.