Потпишан договор за збратимување помеѓу општина Неготино и општина Наџиката, Унгарија

Потпишан договор за збратимување помеѓу општина Неготино и општина Наџиката, Унгарија

   Делегација на општина Неготино предводена од Градоначалникот на општина Неготино, Советот на општината ,претставници на локалната општинска администрација и КУД ,,Јане Сандански”- Неготино,  во деновите од 17 до 22.08.2013г.  ја посетија општина Наџиката, Унгарија. Во рамките на официјалната посета, општина Неготино потпиша официјален Договор за збратимување со општина Наџиката, Унгарија во присуство на Амбасадорот на Република Унгарија во Република Македонија, г. Јожеф Бенце .Посетата беше збогатена со настапот на  КУД ,,Јане Сандански” Неготино  кои се претставија на интернационалниот фолклорен фестивал кој се одржа во општина Наџиката каде учество земаа и Културно уметнички друштва од Шпанија, Грција и Словачка. Средбата покрај официјалното потпишување на Договор за збратимување беше искористена и за размена на информации за можностите за понатамошна соработка на различни полиња на делување на општината како култура, спорт, бизнис и заедничко аплицирање на проекти помеѓу градоначалниците на двете општини.

 

 

 

   


Leave a Reply

Your email address will not be published.