ВО НЕГОТИНО СЕ ОДРЖА МАНИФЕСТАЦИЈАТА ,, ПЕНЗИОНЕРИТЕ ПЕАТ ,,

ВО НЕГОТИНО СЕ ОДРЖА МАНИФЕСТАЦИЈАТА ,, ПЕНЗИОНЕРИТЕ ПЕАТ ,,

   Националната установа Центар за култура Ацо Ѓорчев и градот Неготино денеска беа домаќини на учесниците на традиционалната манифестација ,, Пензионерите пеат ,,  што ја организира Сојузот на здружението на пензионери на Република Македонија. Пригодно обраќање пред присутните и учесниците имаше претседателот Драги Аргировски, а добредојде на сите учесници  и пријатен престој во градот им посака градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов. Свој настап на денешната манифестација имаа хорови од 11 здруженија на пензионери од Велес, Кавадарци, Валандово, Богданци, Нов Дојран, Битола, Прилеп, Штип, Радовиш и од градот домаќин Неготино. На денешната манифестација која се одржува на пет пати во текот на годината доминираше убавата македонска народна песна, а свој настап пред публиката имаа околу 300 пензионери кои исполнија бројни македонски песни. За време престојот, за претставнците на Здруженијата на пензионери прием организираше градоначалникот Апостолов.

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.