ГРАДОНАЧАЛНИКОТ АПОСТОЛОВ НА СРЕДБА СО МИНИСТЕРОТ ЈАНАКИЕСКИ

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ АПОСТОЛОВ НА СРЕДБА СО МИНИСТЕРОТ ЈАНАКИЕСКИ

   Градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов заедно со министерот за транспорт и врски Миле Јанакиески и други официјални лица денеска присуствуваа на, по 45 години, стартот на градежните работи за ремонт на железничката делница од Ногаевци до Неготино на Коридорот 10. Вкупната цена на ремонтот на оваа делница во должина од 30.963 метри изнесува 9.399.755 евра обезбедени со заем од Европската банка за обнова и развој. По завршувањето на ремонтот на оваа делница за период од околу една година уште 31 километар од Коридорот 10 ќе биде функционален за брзини до 120 километри на час. Проните на стојалиштата во Ногаевци, Стоби и Црвени Брегови и во станиците Градско, Кукуречани и Криволак ќе бидат рекоснтруирани, а со проектот се планира реконструкција и на железничката станица во Неготино.

 
 
 
 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.