БЕТОНИРАН ДВОРОТ НА СЕМЕЈСТВОТО ИВАНОВИ ОД НЕГОТИНО

БЕТОНИРАН ДВОРОТ НА СЕМЕЈСТВОТО ИВАНОВИ ОД НЕГОТИНО

   За рекордно краток временски период беше реализирана иницијативата на градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов за комплетно уредување на дворното место на семејството Иванови од Неготино, при што е извршено бетонирање на споменатиот простор. Уредувањето на дворот се изврши со единствена цел да се овозможи непречено движење на медицинските колички во кои се сместени двете деца на Иванови – Драгица и Стефан кои боледуваат од церебрална парализа и се неподвижни, а токму движењето со количката им овозможува контакт со надворешниот свет. Најблиските на децата велат дека со уредувањето на дворното место, сега движењето на медицинските колички е занчително олеснето, што беше и основната цел при спроведувањето на ова хумана акција.

 
 
 
 
 
     

Leave a Reply

Your email address will not be published.