СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ АПОСТОЛОВ СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА КФВ БАНКА

СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ АПОСТОЛОВ СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА КФВ БАНКА

   Во рамките на реализацијата на проектот што општина Неготино го спроведува со поддршка на Владата на Република Македонија и Германската КФВ банка за обнова и развој, а со единствена цел за подобрување на состојбите со водоснабдувањето, градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов оствари работна средба со претставници на консултантскиот тим на банката преку која се обезбедени средствата за спроведување на проектот. На средбата, градоначалникот Апостолов ги информираше соговорниците за досегашните активности кои локалната самоуправа во соработка со ЈП Комуналец ги има реализирано на терен, за изработката на проекти кои би биле финансирани во втората фаза од проектот, како и за динамиката на изведување на активностите во периодот што следува. Предходно, претставниците на консултантскиот тим престојуваа во локалното комунално претпријатие каде што за тековните активности беа информирани од страна на директорката Наташа Лазова.

 
 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.