ФИНИШИРААТ ГРАДЕЖНИТЕ РАБОТИ НА ПАТОТ КУРИЈА – ПАЛИКУРА

ФИНИШИРААТ ГРАДЕЖНИТЕ РАБОТИ НА ПАТОТ КУРИЈА – ПАЛИКУРА

   Бенефити за населението од селата Курија и Паликура, како и за сопствениците на земјоделско земјиште на овој потег, ќе донесе комплетното уредување на патниот правец Курија – Паликура во должина од 3 километри. На терен со цел за запознавање со текот на работите престојуваше градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов кој изрази задоволство од одвивањето на работите по утврдената за тоа динамика, така што работници на ГП Гранит во моментов се ангажирани околу поставувањето на тампон долж целиот пат, што е завршна фаза пред асвалтирањето кое се очекува да се реализира од почетокот на наредната недела. Вредноста на целиот проект е 25 милиони денари, а инвеститор е Агенцијата за државни патишта. Покрај овие, градежни активности по барање на жителите на Курија ќе се спроведат и во самото село со тампонирање на улица во должина од 150 метри и уредување на просторот пред селските гробишта.

 


   

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.