Трибина за епилепсијата како нарушување

Трибина за епилепсијата како нарушување

   Во организација на Здружението на граѓани за лица со епилепсија и родители на деца со епилепсија „Епилепси“ утре во Неготино ќе се одржи трибина на тема „Епилепсијата како нарушување, фактори и ризици “ при што е предвидена и дискусија од страна на присутните за се онашто е во тесна корелација со епилепсијата како болест. Според агендата за работа на трибината, стручно излагање пред заинтересираните граѓани ќе има д-р Блажо Саздов, како и претставници на Здружението „Епилепси“. Трибината ќе се одржи на 13 декември ( сабота ) со почеток од 13 часот во големата сала на општина Неготино, а на истата можат да присуствуваат сите заинтересирани лица од општината и регионот.


Leave a Reply

Your email address will not be published.