Дечињата од игралните во руралните средини добија новогодишни пакетчиња

Дечињата од игралните во руралните средини добија новогодишни пакетчиња

    „Функционирањето на 7-те детски игрални во руралните средини во неготинска општина се покажа како доста успешен проект и токму затоа локалната самоуправа со средства од општинскиот Буџет ќе продолжи со финансирање на нивното работење „ – истакна градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов кој оствари работна посета на 4 игрални лоцирани во селата Долни Дисан, Тимјаник, Војшанци и Црвени Брегови. Оваа прилика првиот човек на општината ја искористи на дечињата кои престојуваат во игралните да им додели новогодишни пакетчиња и да им посака среќна Нова година, а тие пак во знак на благодарност тие изведоа богата културно-уметничка програма. Што се однесува до дечињата од останатите 3 игрални кои функционираат во Тремник, Пепелиште и Криволак, тие новогодишните пакетчиња ќе ги добија заедно се дечињата од двата клона на градинката Фемо Кулаков на пригодната свеченост која ќе се одржи во вторник.

 

 

 

     


Leave a Reply

Your email address will not be published.