Министерот Јанакиески утре (сабота) во работна посета на општина Неготино


   Министерот за транспорт и врски во Владата на РМ, Миле Јанакиески утре ( сабота 17.01 ) ќе престојува во еднодневна работна посета на општина Неготино. Според утврдената агенда, Јанакиески заедно со градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов во 11.00 часот најпрво ќе го посетат селото Тремник каде што во употреба ќе го пуштат објектот „ Фекална канализација во село Тремник “ – проект кој е комплетно завршен со средства во висина од 13.000.000 денари. Веднаш потоа, од 11,30 часот на пригодна свеченост во функција ќе биде ставено мултинаменското игралиште во населбата Саат-кула изградено со средства од Агенцијата за млади и спорт на РМ во вредност од 7 милиони денари, а работната посета министерот Јанакиески ќе ја заврши во кабинетот на градоначалникот каде што од 12,00 часот ќе бидат доделени решенија за легализација на бесправно изградени објекти во општина Неготино.


Leave a Reply

Your email address will not be published.