МЛАДИТЕ НАДЕЖИ НА РК „ВАРДАР НЕГОТИНО“ НАЈДОБРИ НА РАКОМЕТНИОТ ТУРНИР ВО ВИНИЦА ОРГАНИЗИРАН ОД РАКОМЕТНАТА АКАДЕМИЈА НА РК МЕТАЛУРГ – СКОПЈЕ

МЛАДИТЕ НАДЕЖИ НА РК „ВАРДАР НЕГОТИНО“  НАЈДОБРИ НА РАКОМЕТНИОТ ТУРНИР ВО ВИНИЦА ОРГАНИЗИРАН ОД РАКОМЕТНАТА АКАДЕМИЈА НА РК МЕТАЛУРГ – СКОПЈЕ

   Во спортската сала “Капетан Кирчо Димитриов“, при ОУ “Ванчо Прке“ во Виница, се одржа турнир на ракометниот клуб Торо Спорт од Виница, кој е дел од Ракометната академија на Металург.
На турнирот настапија школите: Тиквеш Металург (Кавадарци), Торо Спорт (Виница), РК Вардар-Неготино (Неготино) и РК Берово (Берово), во машка конкуренција, и Астра Спорт (Македонска Каменица), РК Берово (Берово), РКЖ Вардар-Неготино (Неготино) и Торо Спорт (Виница), во женска конкуренција.
На турнирот е прикажан одличен ракомет и постигнати се следните резултати:
Машка конкуренција:
РК Вардар-Неготино – РК Берово  11:7
Торо Спорт – Тиквеш Металург  14:17
Меч за третото место:  Торо Спорт – РК Берово  15:10
Финале:  РК Вардар-Неготино – Тиквеш Металург  20:14

Пласман:
1. РК Вардар-Неготино – Неготино
2. Тиквеш Металург – Кавадарци
3. Торо Спорт – Виница
4. РК Берово – Берово
.
Женска конкуренција:
Астра Спорт – РК Берово  18:5
РКЖ Вардар-Неготино – Торо Спорт  6:13

Меч за третото место:  РК Берово – РКЖ Вардар-Неготино 6:10
Финале:  Астра Спорт – Торо Спорт  9:11

 

Пласман:
1. Торо Спорт – Виница
2. Астра Спорт – Македонска Каменица
3. РКЖ Варадр-Неготино – Неготино
4. РК Берово – Берово

На турнирот се прогласени и најдобрите:
Машки:
Најдобар голман: Никола Ангелков од екипата на Торо Спорт.
Најдобар играч: Драган Кузманов од екипата на РК Вардар-Неготино.
Ол стар тим: Климент Ефтимов (Торо Спорт), Димитар Михајлов (Торо Спорт), Стојанчо Ишев (Тиквеш Металург), Виктор Стојменов (РК Вардар-Неготино), Васе Витанов (Тиквеш Металург), Симе Трајков (РК Вардар-Неготино) и Виктор Ристов (Тиквеш Металург).
Женски:
Најдобра голманка:  Марија Ивановска од екипата на Торо Спорт.
Најдобра ракометарка:  Јована Ѓоргиева од екипата на Торо Спорт.
Ол стар тим:  Нина Стојановска (Астра Спорт), Игнатија Димитровска (Торо Спорт, Ивана Дончевска (Астра Спорт), Кристина Илиева (Торо Спорт), Викторија Стаменковска (Астра Спорт), Верица Шарац (РКЖ Вардар-Неготино) и Виолета Андова (РКЖ Вардар-Неготино).


Leave a Reply

Your email address will not be published.