Најдобрите од општинскиот на регионален натпревар „Детски семафор“

Најдобрите од општинскиот на регионален натпревар „Детски семафор“

   Во организација на Општинскиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата и со поддршка на општина Неготино традиционално како и секоја, така и оваа година, се одржа општинскиот натпревар „Детски семафор – 2015“ – настан кој е дел од годишната Програма за работа на ОСБСП. Како што информираше општинскиот иснпектор по сообраќај Ирена Зорзиќ, на натпреварот учествувале ученици од двете основни општински училишта „Гоце Делчев“ и „Страшо Пинџур“ од петто до деветто оделение кои се натпреварувале во теоретски и пракктичен дел. Натпреварот се одржа во просториите на ООУ „Страшо Пинџур“, а најдорбите, односно првонаградените ќе земат учество на регионалниот натпревар „Детски семафор“ кој ќе се одржи во Велес.

 

 

 

   


Leave a Reply

Your email address will not be published.