Прием за младите фудбалери од ГФК „Неготино“

Прием за младите фудбалери од ГФК „Неготино“

   Со големо задоволство што остварува средба со дечињата кои се иднината на неготинскиот фудбал, градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов во својот кабинет ги прими и се задржа во краток разговор со младите фудбалери на ГФК „Неготино“ од генерациите 2004, 2005 и 2006 година, од кои засега најдобри резултати имаат постигнато децата од генерацијата 2006 година. Информирајќи го градоначалникот за постигнатите успеси во првите 4 месеци од годинава, тренерот Зоран Недев го истакна првото место на турнирот во Лерин-Грција, второто место на меѓународниот турнир во Златибор-Србија на кој неготинските фудбалери беа подобро пласирани од своите врсници од гигантот Партизан од Белград, петтото место на турнирот во Прешов-Словачка, како и убедлови освоеното прво место без пораз во Детската фудбалска лига на Македонија-централен регион и освоеното трето место во оваа лига на ниво на Република Мкедонија. Градоначалникот Апостолов јавно на сите дечиња им честиташе на постигнатите успеси посакувајќи им продолжување на истите и во иднина, за што и досега и во иднина ја имале и ќе ја имаат неговата и подршката на општина Неготино, им посака да се оформат во фудбалери со знаења кои ќе придонесат за афирмација на неготинскиот фудбал, односно дека токму тие со својот талент и постигнати резултати се иднината на неготинскиот фудбал.

 

   


Leave a Reply

Your email address will not be published.