Градоначалникот Апостолов со честитка за Рамазан-бајрам

Градоначалникот Апостолов со честитка за Рамазан-бајрам

    Градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов на сите припадници од муслиманска веросиповед од нашата општина со желби за добро здравје и среќа им го честита празникот Рамазан-бајрам кој муслиманските верници го прославуваат во петок, а по едномесечниот пост во кој верниците се воздржуваа од храна и пијалаци од зора до зајдисонце. Имено, завршува месецот на постот со што верниците и од општина Неготино целосно се чуствуваат гордо и радосно затоа што со послушност, молитви и со добрина го победиле злото и успеале да бидат побожни, а поголемиот дел од верниците од исламска вероисповед овој празник го слават три дена. Инаку, првиот ден од Рамазан-бајрам е неработен за сите граѓани на Република Македонија. Честит Рамазан-бајрам !

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.