Во Неготино се одржа манифестацијата „Пензионерите пеат“

Во Неготино се одржа манифестацијата „Пензионерите пеат“

   Во организација на Републичкиот сојуз на Здруженија на пензионери, Здружението од нашиот град , Центарот за култура „Ацо Ѓорчев“ и општина Неготино во кино-салата се одржа традиционалната манифестација „Пензионерите пеат 2015 г.“. Настанот за отворен го прогласи градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов кој на почетокот го поздрави присуството на претседателот на Републичкото здружение на пензионери Драги Аргоровски, а на сите учесници им посака успешен настап и пријатно заедничко музичко другарување со желби ваквите манифестации во иднина да бидат побројни на задоволство на претставниците на „третото доба“. Инаку, на регионалната ревија на песни, игри и музика-Неготино 2015 настапија пензионери од повеќе здруженија од Република Македонија и тоа од градот домаќин Неготино, Битола, Кавадарци, Велес, Гевгелија и Штип кои пред присутните се претстави со изведба на изворни и  стари македонски песни.

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.