Општина Неготино има одлична соработка со Управата за имотно-правни работи на РМ

Општина Неготино има одлична соработка со Управата за имотно-правни работи на РМ

   Во рамките на реализирањето на „Отворените денови со граѓаните“ денеска во работна посета на општина Неготино престојуваше директорот на Управата за имотно-правни работи на Република Македонија Зоран Крстаноски кој оствари средба со градоначалникот Ванчо Апостолов на која беше потенцирана одличната соработка што локалната самоуправа ја има со оваа институција, во најголем дел за прашања поврзани со експропријација на земјиште за реализирање на општински проекти, како и за други прашања на релација општина Неготино-Управа за имотно-правни работи. Отворениот ден во Неготино директорот Крстаноски заедно со стручни тимови го искористи да оствари  средби и со граѓани на општината на кои се разгледуваа предмети од имотно-правен карактер и на сите заинтерсирани им беше дадена стручна помош за нивно побрзо и поефикасно решавање. Првиот човек на Управата информираше дека во Одделението за имотно-правни работи во Неготино се примени 4.800 предмети за приватизација плус 1.700 предмети од скопската општина Карпош, од кои остануваат уште 2.900 предмети кои во најскоро време се очекува да добијат завршница.

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.