Наредната недела започнува реконструкцијата на 8 км водовод во Неготино

Наредната недела започнува реконструкцијата на 8 км водовод во Неготино

   Со финансиски средства во висина од 38.000.000 денари обезбедени преку кредитна линија од Светска банка од наредната недела започнуваат активностите на терен кои се однесуваат на реконструкцијата на водоснабдителниот систем во Неготино на улици во градот во должина од 8 километри, како и изградба на нов резервоар за вода од 500 м3 кубни во Тмијаник лоциран до посетоечкиот за висока зона Неготино. Денеска и официјално градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов и директорот на фирмата изведувач на работите Алдинг-инжинеринг Александар Дроздовски го потпишаа договорот за работите на водоводот и веќе од понеделник работници на оваа реномирана градежна фирма ќе излезат на терен и ќе стартуваат со работа. Градоначалникот Апостолов истакна дека станува збор за реконструкција на веќе руинираната водоводна мрежа низ кој на одделни улици се губеа и до 70 отсто од количините вода кои доаѓаат од Лукар, а кои по завршувањето на работите ќе бидат минато, со новиот резервоар ќе се обезбедат дополнителни количини вода кои се неопходни посебно во летниот период кога и потрошувачката е зголемена, а паралелно со спроведувањето на уште неколку дргуи проект, крајна цел е веќе престојното лето Неготино да има 24 часовно водоснабдување. Директорот на Алдинг-инжинеринг Дроздовски истакна дека рокот за завршување на работите е 9 месеци, но додаде дека тие ќе сторат се рекоснтрукцијата да заврши и пред предвидениот рок за тоа.

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.