Започна тунирот во ракомет „Неготино-2015“

Започна тунирот во ракомет „Неготино-2015“

   Во организација на ракометниот клуб Вардар Неготино и со финансиска поддршка на општина Неготино, оваа година по трет пат  се одржува традиционалниот турнир во ракомет за младински категории „Неготино 2015”. Турнирот  се игра во спортската сала на СОУ “Св. Кирил и Методиј”, а започна со одигрувањето на соседското дерби помеѓу екипата домаќин Вардар од Неготино и Ракометниот клуб Тиквеш од Кавадарци. Покрај овие две екипи, на турнирот учествуваат и екипите на Торо спорт од Виница и РК Делчево и тоа во машка конкуренција (кадети), 2 екипи во женска конкуренција (кадетки) и две пионерски екипи. Турнорот за отворен го прогласи градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов кој на сите учесници им посака остварување на успешни, резултати, фер-плеј во играта и да победи најдобриот тим. Инаку, во финалето ќе се сретнат најдобро пласираните две екипи.  Во женска конкуренција силите ќе ги одмерат екипите на РКЖ “Вардар Неготино” и ЖРК “Торо Спорт” од Виница, а мечот во пионерска конкуренција ќе го одиграат екипите на ГРК “Тиквеш” од Кавадарци и домаќинот РК “Вардар Неготино”. 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.