Средба на градоначалникот Апостолов со претставници на Светска банка

Средба на градоначалникот Апостолов со претставници на Светска банка

   „Подготвителни работи на терен за реконструкција на водоснабдителниот систем на улици во Неготино во должина од 8 километри-проект на општина Неготино вреден 38.000.000 денари  се одвиваат според однапред утврдената динамика и критериумите на Светска банка“-констатираа при извршениот увид на терен претставниците на Светска банка, градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов и надзорите н СБ и општина Неготино. Притоа, на терен беа посетени улиците Ило Виларов и Енегелсова на кои веќе извесен период активно течат подготвителните теренски работи и од страна на сите присутните беше искажано задоволство од досегашниот тек на изведувањето на работите, со оптимистички очекувања дека временските услови му одат во прилог на изведувачот, работите ќе завршат и пред предвидениот рок од 9 месеци.

 

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.