Со повеќе активности ќе се одбележи Денот на ромите – 8 Април

Со повеќе активности ќе се одбележи  Денот на ромите – 8 Април

   Локалната самоуправа Неготино во рамките на одбележување на Светскиот ден на ромите – 8ми април, а во соработка со претставници на ромската заедница од општината ќе организира неколку настани со кој ќе биде одбележан овој ден. Во рамките на програмските активности ќе биде организиран турнир во мал фудбал на кој учество ќе земат екипи од неколку општини, а исто така ќе биде организиран и концерт на ромска музика со настап на музичка група. Настаните ќе бидат комплетно финансирани и поддржани од Општина Неготино, а во организацијата на истите ќе бидат вклучени и претставници на ромската заедница во општина Неготино.

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.