Отворено градско првенство во шах – Неготино 2016

Отворено градско првенство во шах – Неготино 2016

   Во организација на општина Неготино, а во соработка со Градскиот шаховски клуб “Неготино”, оваа година по петти пат ќе се одржи Отвореното градско првенство во шах – Неготино 2016. Првенството ќе започне на 20 мај (петок) во 17.00 часот и ќе се одржува во Туристички-информативниот центар Желкова куќа (на вториот кат). Истото ќе го отвори покровителот на овој настан – Градоначалникот на општина Неготино г-нот Ванчо Апостолов. Право на учество на првеството имаат сите заинтересирани граѓани на општина Неготино. Наградниот фонд за најдобрите учесници на турнирот изнесува 17.000 денари. Пријавувањето за учество се врши кај претседателот на Градскиот шаховски клуб “Неготино” ВМ Трајче Недев, на тел. број 075/416-496, надоцна до 20 мај (петок) до 13.00 часот.

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.