Неготинските матуранти танцуваа на градскиот плоштад

Неготинските матуранти танцуваа на градскиот плоштад

   „Со самиот чин на матурирање вие стануваат возрасни луѓе свесни за својата одговорност и од денеска тргнувате по нови животни патеки со што завршува една значајна фаза од вашиот живот на која секогаш ќе се сеќавате. Вечерва заедно со вашите професори че го прославите завршувањето на една значајна фаза од вашиот живот на која секогаш ќе се сеќавате, а средношколските денови и матурата ќе ги паметите секогаш“- истакна во своето пригодно обраќање градоначалникот на општина неготино Ванчо Апостолов кој на сите неготински матуранти им го честиташе матурирањето. Честитки до матурантите упати и директорката на училиштето Оливера Николова-Ташева, по што матураните го одиграа неколку танцови  „квадрил“ поздравени од присутните кои ја следеа манифестацијата која и оваа година ја организираа општина Неготино и СОУ„Св. Кирил и Методиј“ од нашиот град.

 

     


Leave a Reply

Your email address will not be published.