Се асфалтира патот Г.Дисан-Вешје

Се асфалтира патот Г.Дисан-Вешје

   Од денеска започнаа градежните работи за асфалтирање на патниот правец Горни Дисан-Вешје и со тоа се исполнува уште едно од ветувањата на градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов за комплетно уредување на овој патен правец кој е од огромно значење за населението од регионот на Дисанијата, како и за останатите граѓани од цела општина кои овде имаат сопствени земјоделски површини. Патот кој до скоро беше речисии непрооден сега е проширен во целата негова должина, а во првата фаза од работите ќе се асфалтираат 800 метри должни од патот Г.Дисан-Вешје со ширина од 5,5 метри за што се обезбедени средства во висина од 20.000.000 денари. Доколку временските услови бидат поволни, се очекува оваа делница со два слоја асфалт комплетно да биде асфалтирана до крајот на наредната недела, по што се продолжува со асфалтирање и на останатите делници од овој патен правец.

 

 

   


Leave a Reply

Your email address will not be published.