Честитка од градоначалникот Апостолов по повод Рамазан Бајрам

Честитка од градоначалникот Апостолов по повод Рамазан Бајрам

   Градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов до сите припадници на Исламската верска заедница кои живеат на територијата на неготинска општина упати честитки по повод празникот Рамазан Бајрам и завршувањето на 30-дневниот рамазански пост. Во честитката Апостолов истакнува дека овој празник е радост за сите муслимански верници и претставува поттик за остварување добри односи со најблиските и пријателите, со желби и овој Рамазан Бајрам да придонесе за негување на духовните вредности и меѓусебно почитување и соработка. Градоначалникот Апостолов на сите верници од општина Неготино кои го празнуваат Рамазан Бајрам им посакува деновите на овој голем празник да ги поминат во добро здравје и во кругот на семејствата.

 

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.