Драган Доневски по вторпат победник на турнирот во табла “Неготино 2016”

Драган Доневски по вторпат победник на турнирот во табла  “Неготино 2016”

   Синоќа (08.11.) заврши осмиот традиционален турнир во табла “Неготино 2016”, кој беше организиран во рамките на програмата за одбележување на Денот на градот – 8ми Ноември. На турнирот учество зедоа 64 учесници, кои од 6 до 8 ноември одиграа многу интересни мечеви, а најдобрите по систем на елиминација дојдоа до завршницата. Победник на турнирот е Драган Доневски единствениот таблаџија на кој по вторпат му појде од рака да го освои овој масовен турнир. За постигнатиот резултат победникот доби диплома и парична награда од 7.000 денари, додека поразениот во финалето и вицешампион на турнирот Филип Давидовиќ доби диплома и парична награда од 5.000 денари. Третопласиран на турнирот е Зоран Недев кој покрај диплома за трето место заработи и награда од 3.000 денари. Покрај наградите за најдобрите тројца учесници, беа доделени и благодарници за учество турнирот на најстарите двајца учесници.

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.