СООПШТЕНИЕ


   Утре, среда 30.11. и во општина Неготино ќе се спроведат низа активности во рамките на акцијата „Ден на дрвото-засади ја својата иднина“. Имено, согласно Заклучокот од седницата на Владата на Република Македонија одржана на 25 ноември, а по повод спроведувањето на акцијата „Ден на дрвото – Засади ја својата иднина”, 30 ноември 2016 година (среда) е неработен ден, освен за вработените во здравствените институции, соопшти денеска Министерството за труд и социјална политика. Во соопштението од МТСП се наведува и дека на денот на акцијата градинките треба да работат со вообичаеното работно време. Датумот за одработување на овој ден дополнително ќе биде определен.


Leave a Reply

Your email address will not be published.