Недела на виното „Св.Трифун 2017г.“


10.02.2017 (Петок)

18.00 Предавање за примена на енолошки средства во производство на вина во домашни услови –м-р Игно Тасев-ТОХЕМ
Mесто: Голема сала на Собрание на Општина Неготино

12.02.2017 (Недела)

10.00-12.00 Организирана дегустација натпревар во вино и ракија на индивидуалните производители во општина Неготино
Mесто: Ресторан „Чардак“ Неготино                                    

19.00-Театарска претстава-театар „Крик“-Скопје
Mесто: Дом на култура

13.02.2017 (Понеделник)
10.30-11.30 Предавање за состојба и перспектива на сортата „Вранец“ во
Р Македонија – проф.д-р Виолета Димовска Факултет за земјоделски
науки    Гоце Делчев Штип
Место: голема сала на општина Неготино   

12.00-14.00 Ден на виното „Вранец“-дегустација
Место: Галерија на вино – Mанастир „Св. Ѓорѓи“

18.00 Традиционална копаничарска изложба
Место: Музеј на град Неготино 
                   
18.00 Предавање за заштита на земјоделските растенија и производи – АПРЗ ПЕ Неготино во соработка со „Хемомак Пестициди” – Велес
Место: голема сала на општина Неготино 

19.00 Концерт на домашни и интернационални фолклорни друштва
Mесто: Дом на култура

14.02.2017 (Вторник)

10.00 – 10.30 Прием на гостите во општина Неготино 
10.30 – 12.00 Фолклорно дефиле и фолклорно-културни изведби на бина
12.00 – 12.45 Ритуал на обредно закројување на винова лоза и доделување на награди на учесниците во натпреварот за најдобри вина и ракии
12.45 – 17.00 Централна прослава „Св.Трифун 2017“ Културно – уметничка програма на бина со учество на локални естрадни уметници и групи и посета на промотивни штандови со вино и храна

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.