Дечиња со костими и маски продефилираа низ улиците на Неготино

Дечиња со костими и маски продефилираа низ улиците на Неготино

   Општина Неготино и оваа година се вклучи во организацијата на традиционалната манифестација „Априлијада“ која се одржува по повод 1-ви април-Денот на шегата. Стотици дечиња од нашиот град обелечени во костими и маски изработени од самите дечиња, нивните родители или со помош на наставниците продефилираа низ улиците на Неготино, а по нивното пристигнување на бината на плоштадот, присутните граѓани имаа можност да проследат и културно-забавна програма.

 

 

 

   


Leave a Reply

Your email address will not be published.