Од 4 мај започнува Отвореното градско првенство во шах – Неготино 2017

Од 4 мај започнува Отвореното градско првенство во шах – Неготино 2017

   Во организација на општина Неготино и Градскиот шаховски клуб “Неготино”, оваа година по шести пат ќе се одржи Отвореното градско првенство во шах “Неготино 2017”. Првенството ќе започне на 4 мај (четврток) во 17.00 часот и ќе се одржува во просторот над обложувалницата Марбет (на старата градска чаршија). Првенството кое ќе трае до 8 мај (недела) ќе го отвори покровителот на овој настан – Градоначалникот на општина Неготино г-нот Ванчо Апостолов. Право на учество на првенството имаат сите заинтересирани граѓани на општина Неготино. Наградниот фонд за најдобрите учесници на турнирот изнесува 17.000 денари. Пријавувањето за учество се врши кај претседателот на Градскиот шаховски клуб “Неготино” ВМ Трајче Недев, на тел. број 075/416-496, надоцна до 4 мај (четврток) до 13.00 часот.

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.