КАМЕН-ТЕМЕЛНИК НА НОВИТЕ ПРОСТОРИИ НА ЛОВНОТО ДРУШТВО „ВАРДАР“

КАМЕН-ТЕМЕЛНИК НА НОВИТЕ ПРОСТОРИИ НА ЛОВНОТО ДРУШТВО „ВАРДАР“

   На пригодна свеченост во кругот на старата Гимназија во Неготино во присуство на заинтересирани граѓани беше поставен камен темелникот и започнаа работите на изградбата на новите простории во кои ќе бидат сместени членовите и останатите ловџии од Ловното друштво „Вардар“ од Неготино. Стартот на работите го означија градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов и претседателот на ЛД„Вардар“ Димче Михов, како и други членови на неготинското ловно друштво. Вредноста на проектот е 2.000.000 денари, а се очекува новиот дом на неготинските ловџии да биде завршен во период од околу 2 месеци.

 

 

 

         


Leave a Reply

Your email address will not be published.