Доделени општинските признанија и наградата „8-ми Ноември“

Доделени општинските признанија и наградата „8-ми Ноември“

   Трговското друштво „Дуки Дасо“ ДООЕЛ Неготино е добитник на највисоката општинска награда „8-ми Ноември“  која се доделува по повод Денот на ослободувањето на градот. Пред присутните на свечената седница одлуката ја презентираше претседателот на Советот Диме Витанов, а наградата и признанијата на добитниците им ги врачи градоначалникот на општина Неготино Тони Делков. Покрај осмоноемвриската награда, беа доделени и 5 признанија кои им беа врачени на Илија Цветковски-филмски работник, Атанас Николов-атлетичар маратонец, Ракометниот клуб Вардар од Неготино, Ленче Лазова-крводарител и Ангела Глигорова-научен истражувач.

 

 

 

   


Leave a Reply

Your email address will not be published.