Градоначалникот Делков оствари средба со потпретседателот на борците од Франција

Градоначалникот Делков оствари средба со потпретседателот на борците од Франција

   Делегација предводена од полковникот во пензија и потпретседател на организацијата на борци на Франција Мишел Ришо, екс амбасадорот и претседател на организацијата Сувенир франсе и Драги Трајков член на Бордот на франкофонскиот круг во Скопје денеска престојуваше во нашата општина при што остварија работна средба со градоначалникот Тони Делков. На средбата стана збор за учеството и помошта на француските борци на нивните соборци од нашата држава за ослободување на Македонија. Тоа пак ја отвори темата за покренување иницијатива за подигнување споменик на загинатите француски и македонски борци на територијата на општина Неготино. Во знак на благодарност за приемот, гостите на Делков му врачија пригоден подарок.

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.