Новогодишни пактечиња за дечињата од игралните во руралните средини

Новогодишни пактечиња за дечињата од игралните во руралните средини

   Градоначалникот на општина Неготино Тони Делков придружуван од своите соработници денеска ги посети игралните во кои престојуваат и се едуцираат дечиња од предшколска возраст во населените места Долни Дисан, Тимјаник, Црвени Брегови и Криволак, а според агендата утре ќе бидат посетени и игралните во Пепелиште, Војшанци и Тремник. Овие посети се со цел градоначалникот Делков на околу 120 дечиња кои престојуваат во 7-те игрални во селата во општината во пресрет на Новогодишните и Божикните празници да им подели новогодишни паткетчиња, да им посака да бидат добри и примерни ученици, со искрени желби за се најдобро во Новата 2018-та година за нив, за наставниците и нивните родители. Дечињата кои денеска добија новогодишни пактечиња му се заблагодарија на градоначалникот Делков за вниманието и за подароците, а неговото присуство го искористија со песнички и игри да создадат еден весел и пријатен предновогодишен амбиент.

 

 

             


Leave a Reply

Your email address will not be published.