Театарска претстава и ликовна колонија по повод „Св.Трифун”

Театарска претстава и ликовна колонија по повод „Св.Трифун”

    Центарот за култура „Ацо Ѓорчев” беше домаќин на два настани од Неделата на виното. Прво претседателот на Советот на општина Неготино Диме Витанов ја отвори ликовната колонија на која со свои дела се претставија ликовни уметници од нашата општина, а нивниот труд беше валоризиран со добивање благодарници и рекламен материјал. Малку подоцна се одржа театарската претстава „Вино, грозје и љубов” со учество на 15-тина штитеници и волонтери од дневниот центар Порака од Неготино.

 

 

 

             


Leave a Reply

Your email address will not be published.