Градоначалникот Делков со поддршка за големата планинарска надеж Ване Бошев

Градоначалникот Делков со поддршка за големата планинарска надеж Ване Бошев

   Спортистите и спортските клубови секогаш ќе ја имаат мојата и поддршката на локалната самоуправа во рамките на можностите-истакна градоначалникот на општина Неготино Тони Делков во рамките на денешниот прием на големата неготинска и македонска планинарска надеж Ване Бошев. Ване и неговиот родител средбата ја искористија да го запознаат градоначалникот Делков со планот за активности на Бошев за тековнава година, истакнувајќи притоа дека оваа година Ване планира освојување на 8 врвови во Македонија и 4 во странство. Најголем предизвик ќе биде освојувањето на врвот Мармулада на планината Надолмити во Италија со височина од 3.347 метри во месец јули, како и освојувањето на 3 врвови на Бистра планина во рок од 48 часа. Градоначалникот Делков истакна дека е горд што Неготино има еден репрезент на планинарскиот спорт од калибарот на Ване Бошев, додавајќи дека и тој и неговите родители ќе ја имаат неговата и поддршката на општината. Во знак на благодарност, семејството Бошеви на градоначалникот Делков му подарија сет фотографии од највисоките освоени врвови на Ване.

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.