Градоначалникот Тони Делков со честитка по повод 8-ми март


Почитувани припаднички на понежниот пол од општина Неготино ! Драги сограѓанки !  Денеска е 8-ми март, Меѓународниот ден на жените кој се празнува секоја година, па по тој повод од мое лично име како градоначалник на општина Неготино и од име на локалната самоуправа на сите припаднички на понежниот пол од нашата општина и пошироко им го честитам празникот со искрени желби за здравје, среќа и личен просперитет. Празнувањето на овој ден е и симбол на рамноправноста и слободата помеѓу двата пола. Токму затоа, Ви порачувам да бидете храбри, упорни и истрајни, полни со самодоверба и позитивни. Бидете столб на семејството и домот. Сакајте ги, почитувајте ги и честитајте им го денешниот ден на вашите најмили со што ќе им го покажете вашето внимание, а истовремено ќе им го направите денот уште поубав и повесел. Бидете здрави и живи и нека е за многу години празникот 8-ми март!


Leave a Reply

Your email address will not be published.