Ученици од ООУ Гоце Делчев на средба со градоначалникот Делков

Ученици од ООУ Гоце Делчев на средба со градоначалникот Делков

   Во рамките на спроведувањето на годишната наставна програма по предметот Општество, над 60 ученици од 3 паралелки од 4-то одделение при ООУ Гоце Делчев остварија средба со градоначалникот на општина Неготино Тони Делков. Целта на посетата беше запознавање на учениците со седиштето на локалната заедница и начинот на нејзиното функционирање, сето тоа низ директен разговор и поставување прашања до градоначалникот Делков за тоа како работи локалната самоуправа, кои се проблемите на граѓаните и на кој начин истите се решаваат. Задоволувајќи ја нивната љубопитност, градоначалникот Делков им одговори на сите поставени прашања, ги запозна со неговото и дејствувањето на органите и телата на општина Неготино, како што самиот истакна се во интерес Неготино да биде поубаво место за живеење за сегашните и идните генерации граѓани на општината.

 

 

           


Leave a Reply

Your email address will not be published.