Хортикултурно се уредуваат повеќе локации во Неготино

Хортикултурно се уредуваат повеќе локации во Неготино

   Во рамките на реализацијата на проектот „Мојот убав град“ на градоначалникот на општина Неготино Тони Делков деновиве работници на ЈП Комуналец беа ангажирани на хортикултурно уредување на неколку локации во градот. Се разубавуваше централното градско подрачје, паркот во близина на Музејот, околината на спортската сала Младост и други локации во Неготино. Како што информираат одговорните, засадени се зимзелени ползавци, лаванда, трендафили, едногодишни хризантеми и други украсни жбунесто растенија, со единствена цел за разубавување на просторот каде истите се посадени, а наедно на повеќе места се изврши косење на нараснатата трева. Активностите од проектот „Мојот убав град“ продолжуваат и ќе се одвиваат во континуитет на територијата на целиот град, а планирано е хортикултурно уредување и на влезот и излезот во и од Неготино со нивно расчистување и садење на украсни растенија.

 

           


Leave a Reply

Your email address will not be published.