Започна асфалтирањето на главната улица „Маршал Тито“

Започна асфалтирањето на главната улица „Маршал Тито“

   Започна асфалтирањето на дел од улицата „Маршал Тито“ која се санира во должина од 800 метри и тоа од потегот од раскрсницата со ул„Никола Петров“ до раскрсницата со ул„29 Ноември“ по целата ширина на коловозот од 7 метри. Се информираат граѓаните на општина Неготино, но и од соседните општини кои со возила поминуваат по оваа улица, дека во понеделник и вторник 17 и 18 септември во времето од 08,30 до 17,00 часот улицата „Маршал Тито“ од раскрсницата кај маркетот „Дијана“ до Полициската станица Неготино ќе биде затворена за сообраќај. Се апелира до моторизираните граѓани во овие два денови да не се движат по главната улица, туку да ги користат другите улици кои им се на располагање. Асфалтерските работи на терен ги изведува „Градба промет“ од Неготино.

 


   

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.