Во ООУ,,Гоце Делчев”одбележана европската недела на спортот

Во ООУ,,Гоце Делчев”одбележана европската недела на спортот

   Со учество на околу 40 ученици и нивните наставници по физичко образование во ООУ,,Гоце Делчев” Неготино и во 15 општини во Македонија се одбележа европската недела на спортот. Координатор на проектот беше Гордана Јованова-родител на ученик, а настанот содржеше штафетни игри и спортски натпревари во кошарка, фудбал и одбојка, а се одржа и работилница во кливинг техника. Активностите беа поддржани од Агенцијата за млади и спорт и истите ги проследија градоначалникот на општина Неготино Тони Делков, директорот на училиштето Петар Мантев и голем број заинтересирани граѓани.

 

 

       


Leave a Reply

Your email address will not be published.