Во Неготино се одржа турнир во „гол-бал“

Во Неготино се одржа турнир во „гол-бал“

  Традиционално, како и секоја, така и оваа година во рамките на спроведувањето на Програмата за одбележување на празникот на општина Неготино-8-ми Ноември, во спортската сала на СОУ„Св. Кирил и Методиј“ во нашиот град се одржа турнирот во гол-бал на кој учествуваат лица со оштетен вид. Настанот е во организација на општина Неготино и Здружението на слепи лица од Неготино, а учество на турнирот зедоа 4 екипи и тоа од градот домаќин Неготино,од Струмица, Кочани и Кавадарци. Станува збор за специфична и мошне напорна игра во која сите учесници го даваат максимумот за да постигнат подобри резултати. По завршувањето на натпреварувачкиот дел, учесниците  другаруваа заедно со градоначалникот на општина Неготино Тони Делков кој на науспешните екипи им додели дипломи и признанија за учеството на турнирот, им се заблагодари за придонесот во прославата на празникот и им посака учество и на други вакви и слични турнири и остварување на резултати со кои самите учесници ќе се гордеат.

 

 

   


Leave a Reply

Your email address will not be published.