Во Неготино се одржа турнир во одбојка за кадетки

Во Неготино се одржа турнир во одбојка за кадетки

   Во рамките на реализацијата на дводневните активности по повод 8-ми Ноември-Денот на ослободувањето на Неготино во училишната спортска сала на СОУ„Св. Кирил и Методиј“ во нашиот град се одржа турнир во одбојка на кој учествуваа натпреварувачки од категоријата кадетки. Настанот за отворен го прогласи претседателот на Советот на општина Неготино Диме Витанов кој им посака успешен настап и остварување на добар пласман на одбојкарките од 4-те екипи од 4 градови кои зедоа учество на празничниот турнир во одбојка. Натпреварувачкиот дел кадетките од екипите-учеснички го искористија на теренот да ги презентираат стекнатите одбојкарски вештини, присутната публика имаше можност да проследи интересни и неизвесни натпревари, а по завршувањето на натпреварувачкиот дел претседателот на Советот Витанов на екипите им додели благодарници за учеството на турнирот.

 

 

       


Leave a Reply

Your email address will not be published.