Од 19 до 22 овој месец боеви гаѓања на АП Криволак


   Поради безбедносно изведување на планираните вежбовни гаѓања, Командата на Гарнизонот на Армискиот полигон Криволак го известува месното население дека во периодот од 19 до 22 ноември на повеќе реони на полигонот ќе се изведуваат вежбовни боеви активности. Токму затоа, во наведениот период се забранува секакво движење и престој на луѓе, моторни возила и стока во овие реони, како и земање или допирање на неексплодирани проектили или средства кои можат да бидат опасни по животот на граѓаните. Доколку се пронајдат такви средства, потребно е да се известат надлежните од АП Криволак или во најблиската полициска станица. Вежбалиштата на кои ќе се изведуваат боевите гаѓања ќе бидат видно одбележани согласно законските прописи на АРМ, а ќе биде присутно и физичко обезбедување.

Leave a Reply

Your email address will not be published.