Се гради нов станбено-деловен објект во центарот на Неготино

Се гради нов станбено-деловен објект во центарот на Неготино

   Руинираната зграда на салата на ДТВ„Партизан“ која долги години го нагрдуваше просторот на тој дел од градот и претставуваше потенцијална опасност за минувачите, повеќе не постои. Имено, преку приватна иницијатива на споменатиот простор се гради нов станбено-деловен објект и тоа во најстрогото централно градско подрачје, а се со цел за подобрување на бизнис климата, нови инвестиции и создавање на нов урбан лик на централното градско подрачје.

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.