Новогодишни пакетчиња за дечињата од неготинската градинка

Новогодишни пакетчиња за дечињата од неготинската градинка

   Вчера и денеска дечињата кои престојуваат во двата клона Мајски цвет и Пролет при детската градинка Фемо Кулаков, како и дечиња кои престојуваат во други просторни услови во руралните средини, добија новогодишни пакетчиња кои им ги подели најочекуваниот гостин во пресрет на празниците-Дедо Мраз. Во знак на благодарност, дечињата од двата клона потпомогнати од своите воспитувачи подготвија и изведоа 2 претстави и преку песна игра и забава ја испратија 2018 година, и посакаа добредојде на Новата 2019 година и му посакаа топло добредојде на Дедо Мраз. Настанот го проследи градоначалникот на општина Неготино Тони Делков придружуван од своите соработници кој ја искористи можноста на сите дечиња, нивните родители и вработените во градинката да им ги честита Новогодишните и Божикните празници со желби за добро здравје, радост и среќа во Новата 2019 година.

 

 

           


Leave a Reply

Your email address will not be published.