Одбележан патрониот празник на училиштето „Страшо Пинџур“-Неготино

Одбележан патрониот празник на училиштето „Страшо Пинџур“-Неготино

   Денеска учениците, вработените и присутните гости со низа пригодни активности го одбележаа патрониот празник на Основното општинско училиште „Страшо Пинџур“ од Неготино. Од страна на присутните на прославата, најпрво се положи цвеќе пред спомен-бистата на патронот-загинатиот херој  Страшо Пинџур, за веднаш потоа со пригоден говор директорот на училиштето Сашо Ѓорѓиев да ги поздрави присутните гости, по што следуваше богата културно уметничка програма подготвена и изведена со учествуво на ученици и наставници од ООУ„Страшо Пинџур“. Одбележувањето на патрониот празник се искористи за доделување пригодни подароци на тројца пензионирани вработени во училиштето, а исто така награди и признанија им беа доделени на учениците-автори на најдобрите трудови по предходно распишаниот конкурс од страна на училиштето за ученици од петто до осмо одделение.

                   

Leave a Reply

Your email address will not be published.