Доделени наградите за најдобрите индивидуални вина и ракии

Доделени наградите за најдобрите индивидуални вина и ракии

   Денешниот втор информативе ден за земјоделците организаторот го искористи да ги врачи наградите и признанијата на најуспешните индивидуални производители на вина и ракии, а по одржаниот натпревар во рамките на одбележувањето на празникот на лозарите и винарите Двети Трифун. Согласно оценките од стручната комисија составена од 6 енолози, во категоријата бели вина третото место го освои виното на Горан Ристов, второ место Ристо Миов и за најдобро е прогласено виното на Коле Мицев. Во категоријата црвени вина трето место освои Томо Вешковски, второ Билјана Ташева и најдобро е црвеното вино на Блаже Миневски. Во категоријата ракии од индивидуални производители трето место одвои Милан Андов, второ Кирил Андов, додека за најдобра беше прогласена ракијата на Јован Кабранов.

 

 

       


Leave a Reply

Your email address will not be published.